Innovation Labs

Preacceleratorul Innovation Labs este un program national dedicat tinerilor pasionați de tehnologie și inovare digitală și reprezintă o oportunitate ca aceștia să își pună ideile în mișcare și să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Conceptul de bază este acela că fiecare tânăr pornește de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Înscrierile sunt deschise tuturor tinerilor (elevi, studenți și angajați) care își doresc această experiență în șapte direcții potențiale de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Programul Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day care se desfășoară anual în perioada martie – mai. Primele două etape se desfășoară la nivel local, iar etapa finală are loc în București.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe continuă să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat (de obicei din martie până în mai), prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își consolidează și testează prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Boost Day – ce presupunea exact?

După ce trec de etapele desfășurate la nivel local, echipele selectate își prezintă prototipurile finale la sfârșitul lunii mai la Demo Day Bucureşti, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

Innovation Labs Sibiu se află la a patra ediție în acest an, iar înscrierile se pot face completând formularul/link-ul alăturat.

Pentru mai multe informații legate de program și despre edițiile precedente, vă invităm să accesați următoarele resurse:

https://www.innovationlabs.ro/
http://www.turnulsfatului.ro/2018/05/22/o-echipa-din-sibiu-finalista-la-innovation-labs-2018-vrem-sa-schimbam-lumea-planta-cu-planta/